Vægdrivhus tilbud

De transparente glashuse tårner blandt andet op ved siden af den vejende dannebrogs vimpel i kolonihaver, og da også hjemme hosCamilla Plum og Bonderøven.
Drivhusene gør figur på DR’s sendeflade i nogle af de populæreste tv-programmer, som tv – og radiostationen har på repertoiret.
Den selvlærte kogekone, Camilla Plum, har flyttet højbede ind et drivhus, hvor hun blandt andet dyrker chilier og krydderurter, som kan tilsætte mere fut i maden end Santa Marias tørrede krydderier på glas kan præstere.
En variant af det velkendte drivhus, ervægdrivhuseBonderøven, Frank Erichsen, har taget DR seere med storm i sin måde at føre landbrug på, hvor hans selvbygget vægdrivhus også er med til at give udbytte blandt andet i form af grøntsager.


En virksomhed ved navn Juliana, blev i 1963 grundlagt i Odense. Dengang blev der produceret havetørrestativer, men oplevede større succes efter 1975, hvor de begyndte at fremstille hobby-drivhuse, som den første virksomhed i Danmark.
Siden 1978 har Juliana eksporteret drivhuse til 17 lande i Europa og Nordamerika. Virksomheden fik vokseværk, og i 1980’erne åbnede de selskaber i England og i Tyskland. De fremstillede varer markedsføres under navnene ”Juliana” og ”Eden”, hvor Eden kan ses i perspektiv af den bibelske betydning, hvor den også kendes som Paradisets have. – Et smukt byggeri – i form af drivhuset – i en smuk have, eller som Juliana virksomheden nok selv vil sige, så gør deres drivhus haven smukkere.
Et moderne produktionsapparat gør det muligt for Juliana at lave drivhuse og orangerier cirka hvert 5. minut.
På de år Juliana har eksisteret, har den overtaget flere engelske virksomheder, så den fabrik der startede i Fyns land, har gjort sig bemærket langt ud over Danmarks grænser. De kan i dag kalde dem for verdens største procent af drivhuse.
Definitionen på et orangeri, er, at det er et drivhus til citrustræer. Ordet kommer fra det franske Orangerie en afledning af Oranger, som betyder ’appelsintræ’. Selvom orangeriet oprindeligt var tænkt til appelsintræer skal det ikke afholde en fra at investere i sådan et byggeri, da det fungerer på samme måde som et væksthus som et drivhus.
Orangerier giver mulighed for at kunne præge det med en victoriansk stil i stil med ’cresting’, som er en form for pynt og udskæringer, der kan give et herskabeligt æstetisk udtryk.
Orangerier findes typisk i slotshaver. Under Frederik d. 5.s regeringsperiode fandtes et orangeri i Rosenborg slotshave, men det blev i 1875 omlagt til kaserne.
Der er forskellige priser på Juliana drivhuse, da de findes i forskellige modeller og i forskelligt materiale. Man kan for eksempel købe et drivhus med trækonstruktioner i stedet for aluminium. Et vægdrivhus er pladsbesparende, og opvarmer både sig selv og muren, den står op ad, og om natten afgiver muren den oplagrede varme ud til drivhuset, så det kan spare på den supplerende drivhusvarmer, man evt. har til sit vægdrivhus.
Der findes forskellige tilbud på vægdrivhus på internettet, så man skal ikke opgive drømmen om at kunne blive selvforsynet og derved gøre Bonderøven og Camilla Plum kunsten efter.

Leave a Reply

  

  

  


*